OFFICIEEL: drukke transferdag voor FC Barcelona

25 augustus 2016 17:31

Jasper Cillessen onderging vandaag medische testen bij FC Barcelona. De Catalaanse topclub telt minstens 13 miljoen euro neer voor de 27-jarige doelman. Claudio Bravo verlaat Barcelona dan weer voor Engeland. Hij tekende deze namiddag een contract bij Manchester City.

Jasper Cillessen heeft zijn droomtransfer te pakken. De 27-jarige doelman tekende een contract voor vijf seizoenen bij FC Barcelona. Ajax ontvangt minstens 13 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 15 miljoen euro.

Cillessen stond woensdagavond voor het laatst onder de lat bij Ajax. Het werd een afscheid in mineur, want de Amsterdammers verloren met zware cijfers van Rostov in de laatste voorronde van de Champions League (4-1). Morgen (vrijdag) wordt Cillessen in Barcelona officieel voorgesteld aan de pers. Vandaag onderging hij er al medische testen.

Cillessen komt, Bravo gaat

Cillessen neemt bij Barcelona de plek in van de vertrekkende Claudio Bravo. De Chileense international finaliseerde vandaag zijn transfer naar het Manchester City van Pep Guardiola. Met de overgang zou zo'n 20 miljoen euro gemoeid zijn.

De 33-jarige Bravo stond twee jaar in doel bij Barcelona en was in La Liga altijd eerste keuze van trainer Luis Enrique. In de Copa del Rey en de Champions League stond Marc-André ter Stegen onder de lat.

Koen Frans

 
 
Reacties.