Club Brugge wil zich herpakken in en tegen Kopenhagen

27 september 2016 11:00

Club Brugge gaat vanavond in Denemarken op zoek naar een goed resultaat tegen FC Kopenhagen. Blauw-zwart moet zeker en vast iets sprokkelen tegen de tegenstander van vanavond, wil het zijn kansen op Europese overwintering gaaf houden.

Club Brugge begon dramatisch aan zijn eerste Champions Leauge-campagne in elf jaar. De Belgische landskampioen liet zich op veel vlakken aftroeven door de Engelse kampioen Leicester City. Het werd uiteindelijk 0-3.

De troepen van Michel Preud’homme hebben inmiddels een betere vorm te pakken. Getuige daarvan: drie overwinningen in de laatste drie wedstrijden. Engels, Refaelov en Storm zijn in Kopenhagen niet van de partij. Het drietal is geblesseerd.

Twee jaar geleden werd het 0-4

Voor het overige geeft Preud’homme wellicht de voorkeur aan de jongens die makkelijk gingen winnen op het veld van Moeskroen. Club vatte die match aan met een speciaal systeem – een soort van 4-2-2-2 -, wellicht in functie van de wedstrijd tegen Kopenhagen.

Kopenhagen is natuurlijk geen onbekende voor Club Brugge. Twee jaar geleden stonden beide ploegen nog een laatste keer tegenover elkaar in de Europa League. Thuis speelde Club gelijk tegen de Denen, in Kopenhagen won blauw-zwart met 0-4, na onder meer een hattrick van Lior Refaelov.

Timothy Collard

Champions League \\ Club Brugge \\ FC København
 
 
Reacties.