De cruciale match voor Anderlecht na 1 keer in 10 confrontaties gewonnen te hebben op Sclessin: "Maar ze hebben geen schrik meer"

18 april 2018 11:00

Standard-Anderlecht, we mogen ons dus weer aan iets verwachten. "Standard wordt de scherprechter van play-off 1", zei Gille Van Binst ons gisteren. Voor Anderlecht is dat alvast het geval. Het kan de titelkansen ofwel een boost, ofwel een definitieve klap geven.

Vanhaezebrouck zette vraagtekens achter de namen van Sa, Obraodvic, Saelemaekers en Markovic. Maar Hein kennende staan ze vanavond allemaal in de basis of zitten ze minstens op de bank. 

Anderlecht heeft van zijn laatste tien confrontaties in Sclessin er slechts ééntje kunnen winnen. Een goal van Lukasz Teodorczyk na een corner van Nicolae Stanciu leverde hen in 2016 voor de laatste keer drie punten op. Om echt Brugge onder druk te zetten, moeten ze dat kunstje woensdagavond nog eens herhalen.

Déclic op training

Geen evidentie, maar de match tegen Brugge gaf de Brusselaars moed. "Dat was van het beste wat ik dit seizoen al gezien heb. De organisatie stond er, de taken werden overgenomen..."

Edmilson, één van de jongens die in zijn eentje een match kan beslissen.

Iets wat Vanhaezebrouck ook op training al gevoeld had: "Ze hebben geen schrik meer. We moesten ze in de onderlinge matchjes inhouden of ze stonden allemaal op de helft van de tegenstander. Dat kan een déclic geweest zijn ja."

Geen Mpoku en Carcela mag thuisblijven

Bij Standard moeten ze het nog steeds zonder Paul-José Mpoku doen. De winger heeft nog steeds last van de dij en mist mogelijk ook de match tegen Club Brugge. Carcela is natuurlijk een waardige vervanger. "Dat Trebel zei dat hij te goed is voor België? Ja, dat hij dan maar thuis blijft hé", lachte Vanhaezebrouck.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.