Standard-spelers moesten wéér racisme ondergaan in Kortrijk: "Het is hier altijd hetzelfde met die apengebaren"

12 november 2018 06:15

De 'say no to racism'-slogan van de Champions League zou wellicht ook wel zijn plaats hebben in de Jupiler Pro League. Na de wedstrijd van zondagavond liep het in het Guldensporenstadion weer fout tussen Kortrijk-fans en Standard-spelers.

Het gaat terug naar elf maanden geleden. De Nigeriaan Uche Agbo kreeg het toen aan de stok met fans in het Guldensporenstadion: zij maakten apengebaren, hij gooide een waterflesje. Gisteren liet een kleine minderheid zich opnieuw van hun slechtste kant zien.

Dat ze die gebaren maar eens in mijn gezicht maken - Paul-José Mpoku

Een aantal Afrikaanse spelers van Standard werden geviseerd toen ze naar de kleedkamer trokken, waaronder kapitein Paul-José Mpoku. "Deze overwinnig doet grote deugd, die supporters krijgen zo wat ze verdienen", doelde hij op de thuisaanhang van de Kerels.

"Het is hier altijd hetzelfde met die apengebaren... Dan doen ze het nog niet eens in je gezicht, nooit 'face to face'", foeterde Mpoku. "Eigenlijk moet er van bovenaf ingegrepen worden, maar het raakt me sowieso niet en ik ben zeker niet verbaasd over hun gedrag. Je mag niet in die val trappen."

Yannick Lambrecht - Jordan Horwood

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.