Croonen toont zich begripvol na misnoegen Verhaeghe over competitieformat: "Ik zou zelf ook niet gelukkig geweest zijn"

24 mei 2019 11:35

Racing Genk veroverde niet alleen de landstitel, maar leverde ook de nieuwe voorzitter van de Pro League af. Peter Croonen zal een prominente rol gaan spelen in het Belgisch voetbal en haalde al meteen zijn eerste slag thuis.

Het huidige comepetitieformat mét play-offs blijft immers in voege. Dit dik tegen de zin van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. Die verliet de zitting met het gezicht op onweer. Kervers Pro League-voorzitter Croonen toont zich begripvol voor de reactie van zijn collega. 

Begripvolle voorzitter

"Daar heb ik alle begrip voor", zegt Croonen in Het Belang van Limburg. "Ik zou zelf ook niet gelukkig geweest zijn, mochten we weer overgestapt zijn naar een reguliere competitie met 20 ploegen. Omdat ik van oordeel ben dat het niveau van onze competitie gestegen is, dankzij het feit dat de topclubs tien extra topwedstrijden spelen. Dat maakt twintig topduels in een seizoen."

Neuzen in één richting krijgen

"Ik hoop en ga er ook vanuit dat iedereen zich sportief bij het resultaat van de stemming neerlegt. We moeten onze gezamenlijke energie stoppen in wat ons verbindt, niet in wat ons van mekaar onderscheidt. Er zijn zowel op korte als op lange termijn heel veel dossiers, waarin we die energie erg goed kunnen gebruiken."

Bart Vandenbussche

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.