Philippe Clement heeft fitte Hans Vanaken terug: "Hij moet naar zijn lichaam luisteren"

23 januari 2021 17:55

Philippe Clement bevestigde op de persconferentie voor het duel van zondag tegen Racing Genk dat Hans Vanaken zal spelen. Zijn schorsing gaf hem de tijd om een en ander in orde te laten brengen.

Drie wedstrijden heeft Club Brugge het zonder zijn motor Hans Vanaken moeten stellen, maar zondag is hij er in de topper tegen Genk weer bij. 

Volgens Philippe Clement heeft die schorsing voor de nodige lichamelijke rust gezorgd. “Hij heeft de tijd gehad om enkele fysieke ongemakken deftig op te lossen”, klonk het bij de trainer van blauwzwart. “Je mag zijn belasting en die opeenvolging van matchen écht niet onderschatten.” 

Clement maakt een mooie vergelijking voor Vanaken. “De laatste maanden heeft hij het ritme van alle Rode Duivels gehad. En kijk welke blessures daar nu opduiken. Hans speelde ook alles in de Champions League.” 

"Hij wil er altijd staan voor de ploeg, maar soms moet hij ook naar zijn lichaam luisteren. Hopelijk heeft hij nu wat zuurstof getankt, zodat hij de rest van het seizoen fit blijft.”  

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.