Incidenten met Didier Lamkel Zé eisen een eerste ontslag

05 oktober 2022 13:17

Zondag speelde Didier Lamkel Zé met KV Kortrijk tegen Royal Antwerp FC. Het draaide echter niet uit zoals het moest.

Didier Lamkel Zé en KV Kortrijk wonnen de wedstrijd met 2-1. Na zijn assist voor het eerste doelpunt werd de Kameroener bekogeld, maar daagde hij ook uit.

Na de wedstrijd plaatste Lamkel Zé ook berichten op sociale media, waarop heel wat boze reacties kwamen. Eén van die reacties kwam van Werner de Gres, districtsraadlid voor Vlaams Belang. Hij noemde Lamkel Zé op Facebook een ‘mensaap’.

Atlas Copco, het bedrijf waar de man werkte had hem eerst op non-actief gezet, maar besliste nu om zijn contract stop te zetten. De man zelf betuigde al zijn spijt en verwijderde de opmerkingen die hij gemaakt had.

“Atlas Copco heeft beslist om de professionele samenwerking met de heer De Gres te beëindigen", zo laat de firma aan Voetbalkrant weten. "Dit naar aanleiding van racistische uitlatingen op sociale media, waarvoor onze werknemer reeds eerder een schriftelijke waarschuwing kreeg."

"Bij Atlas Copco in Wilrijk werken meer dan 50 verschillende nationaliteiten. We streven naar een diverse en inclusieve werkomgeving en vragen onze medewerkers een constructieve samenwerking aan te gaan. Racisme kent geen plaats binnen ons bedrijf.”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.