Charleroi grijpt de macht in play-off 2, ook Zulte Waregem wint in Super League


Foto: © Louis Evrard 04 mei 2024 23:30

In de play-offs van de Super League is het doek gevallen over play-off 2. Na vijf speeldagen heerste er nog veel spanning in de strijd om plaats zeven. Charleroi is er uiteindelijk uitgekomen als de beste ploeg.

WS Woluwe en KV Mechelen namen afscheid van de Super League - beide teams vroegen geen licentie aan voor volgend seizoen. Beide ploegen gingen er uiteindelijk uit met een thuisnederlaag tegen Charleroi en Zulte Waregem.

Charleroi heeft zo de eindwinst te strikken in play-off 2, voor wat het waard is. Het won op bezoek bij WS Woluwe uiteindelijk met duidelijke cijfers: 0-3. Romane Jadoulle had snel voor de 0-1 gezorgd, na de koffie was er twee keer Charlotte Faty om de rest te doen.

Ook Zulte Waregem wint

Ook Zulte Waregem heeft het seizoen met een goed gevoel kunnen afsluiten. Het won een duel op bezoek bij KV Mechelen met 0-2. Op die manier lijkt Essevee meteen klaar te zijn om aan de ambities richting volgend seizoen te kunnen werken.

Van heel wat speelsters werd deze week afscheid genomen en dus zal het volgend week opnieuw puzzelen worden met nieuwe speelsters. Luisa Annette Blumenthal en de onvermijdelijke Lisa Lefere zorgden voor de goals in Mechelen.

In de stand eindigt Charleroi met zestien punten, Zulte Waregem met vijftien punten, Woluwe met dertien eenheden en Mechelen met elf stuks. Het waren dus zeer spannende play-offs, ook in play-off 2. In play-off 1 gaat de titelstrijd nog drie speeldagen verder. 

Aernout Van Lindt

Charleroi
 
 
Reacties.