De warmte, groots in de nederlaag en zijn toekomst: Alderweireld reageerde na de verloren finale

02 juni 2019 14:00

Voor Toby Alderweireld was het het niet de eerste keer dat hij op een zucht van de beker met de grote oren strandde. Met Atlético verloor hij de finale van Real Madrid en nu was Liverpool een maatje te sterk.

De Spurs waren niet bij machte om een vroege voorsprong van Liverpool ongedaan te maken. Het was een frustrerende match voor Tottenham, maar Toby Alderweireld toonde zich groot in de nederlaag. "Ik heb Mignolet en Origi gefeliciteerd, natuurlijk. Je moet ook een goede verliezer zijn. Maar ik had het liever anders gezien", aldus de centrale verdediger bij Sporza.

65e match

Het thema werd voor de match aangekaart en volgens Alderweireld speelde de warmte wel degelijk een rol. "Het was ook heel warm. Na zo'n lang seizoen in de Premier League, dit was voor mij mijn 65e match dit seizoen, kruipt dat ook wel in de benen. Maar wij hebben alles gegeven."

Zijn toekomst

Volgens de transfergeruchten is de Rode Duivel aan zijn laatste seizoen bezig bij Tottenham, al liet hij dat na de match in het ongewisse. "Een unieke kans? We halen elk jaar top 4 in de Premier League, ook al investeert de rest miljoenen. Dus waarom zou dit niet nog eens kunnen."

"Het zal niet makkelijk zijn om dit volgend jaar te doen, maar het kan. Bij een andere club? Ik denk nu alleen aan Tottenham", besloot onze landgenoot, die straks met de Rode Duivels nog twee kwalificatiematchen moet afwerken.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.