Ex-voetballer Beerschot kijkt vanavond rivaal Antwerp in de ogen: "Altijd leuk om tegen een Belgische club te spelen"


Foto: © photonews 22 augustus 2019 12:24

Vanavond spelen AZ en Antwerp tegen elkaar in de laatste voorronde van de Europa League. Het wordt een speciale wedstrijd voor Stijn Wuytens. Hij speelt al sinds 2001 in Nederland, maar tussendoor speelde de verdediger even bij Beerschot.

Toch vindt de Belg het niet zo speciaal. "Ik heb de rivaliteit nooit echt meegemaakt tussen de twee ploegen, want Antwerp speelde toen nog in tweede klasse. Ik heb geen voorkeur, want het zijn allebei mooie clubs. Antwerp heeft op het moment een voorsprong te pakken en de sfeer bij hen is moeilijk te vergelijken met andere ploegen", aldus Wuytens in Gazet van Antwerpen

De centrumverdediger vindt het wel leuk om tegen een Belgische club te spelen. "We hebben in de voorbereiding tegen enkele Belgische clubs gespeeld. We weten wat we kunnen verwachten, maar Antwerp heeft een andere speelstijl."

Mbokani

AZ is sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. De Nederlanders haalden al 7 op 9 in de competitie. Toch weten ze dat Antwerp geen makkelijke tegenstander zal worden. "Het wordt dubbel. Mbokani is levensgevaarlijk en we mogen de bal niet aan het duo Refaelov-Hairemans geven."

 

Europa League \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.