RSC Anderlecht gelooft in de jeugd en gaat langer door met doelvrouw


Foto: © Louis Evrard 25 april 2024 08:30

Niet enkel in het mannenvoetbal gonst het dezer dagen van de geruchten en de transfers. Ook in het vrouwenvoetbal is dat momenteel het geval. En daarbij worden al eens interessante duels gesloten. Steeds vroeger wordt talent vastgelegd of langer aan de club gebonden.

Bij RSC Anderlecht geloven ze volop in de jeugd en dan al helemaal als het gaat over het verdedigen van het doel. Nadat ze eerder al de vijftienjarige Marie Pues ophaalden bij Club YLA hebben ze nog een speelster vastgelegd.

Ook met de 16-jarige Aude Waldbillig gaan ze nu langer in zee. Zij is al van haar tiende actief bij paars-wit en zal dat nu dus ook de komende drie jaren gaan doen. Dat laten ze bij paars-wit weten via de sociale media.

"Made in Neerpede. Aude Waldbillig (16) verlengt haar contract bij paars-wit. Mauve depuis plus de 10 ans, la jeune gardienne portera les couleurs du Sporting jusqu'en juin 2027", klinkt het over het driejarig contract voor Waldbillig.

Twee wissels op de toekomst

Daarmee heeft Anderlecht dus twee jonge doelvrouwen voor een aantal jaren weten vast te leggen. Zij moeten op termijn kunnen doorgroeien en ook bij de Red Flames mogelijk hun vrouwtje gaan staan in de toekomst.

Dit seizoen was eerst Seraina Friedli en daarna de 24-jarige Finse Milla Majasaari de eerste doelvrouw van RSC Anderlecht. In de toekomst lijkt de komende jaren dus opnieuw gemikt te gaan worden op Belgische keepsters.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.